Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Έρευνα για αστυνομικούς με ναρκωτικά


Προκαταρκτικές εξετάσεις, για τον «ύποπτο ρόλο» αστυνομικών σε τρεις υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών του 2008 και 2009, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπόμπολης.

Στο πλαίσιο των προκαταρκτικών θα ελεγχθούν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Γιαννιτσών και Δράμας, που κατέθεσαν υπέρ κατηγορουμένων για εμπορία ναρκωτικών, εξασφαλίζοντάς τους το ελαφρυντικό που προβλέπει ο νόμος για τη συνεργασία με τις αρχές.

Επίσης, θα ελεγχθούν και αστυνομικοί του Βόλου που φέρονται να συνέλαβαν κατηγορούμενο για υπόθεση ναρκωτικών χωρίς να ενημερώσουν τον εισαγγελέα.

Φέρονται δε ότι προσκόμισαν και πλαστογραφημένα έγγραφα μαζί με τη δικογραφία.

Η υπόθεση του Βόλου αφορά στη σύλληψη Βούλγαρου υπηκόου, τον Οκτώβριο του 2008, στη Θεσσαλονίκη.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από ραντεβού που έκλεισε μαζί του αστυνομικός της υπηρεσίας, προσποιούμενος τον αγοραστή, και λίγο μετά την προσπάθειά του να πουλήσει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, ένα μήνα μετά την προφυλάκισή του, αθωώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σύμφωνα με τα χθεσινά δημοσιεύματα στο φάκελο της δικογραφίας υπήρχαν πλαστογραφημένα έγγραφα.

Ασύστολα ψεύδη χαρακτήρισε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, Γιάν. Τόλιας.

Όπως ανέφερε, οι εισαγγελικές αρχές ήταν ενήμερες για τη σύλληψη, ενώ στη δικογραφία δεν υπήρχε κανένα πλαστογραφημένο έγγραφο.

Το μόνο που συνέβη ήταν να διορθωθεί κατά μία ημέρα η ημερομηνία στην έκθεση κατάθεσης του δράστη -κάτι που, όπως λέει, δεν ήταν παρά ανθρώπινο και εκ παραδρομής λάθος.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου